Golob: Na lažne novice se lahko odzovemo le z vztrajnim ponavljanjem resnice

Ljubljana, 8. julija - Proti širjenju lažnih informacij in širjenju strahu se lahko borimo le z vztrajnim ponavljanjem resnice, je v odgovoru na vprašanje poslanca Levice Milana Jakopoviča v zvezi z obveščanjem javnosti glede incidentov, ki vodi v stigmatizacijo določenih skupin prebivalstva, in načinom odzivanja uradnih organov, odgovoril premier Robert Golob.

Ljubljana, DZ. Začetek redne seje DZ s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom ter mandatno-volilnimi zadevami. Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, DZ.
Začetek redne seje DZ s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Robertu Golobu in ministrom ter mandatno-volilnimi zadevami.
Foto: Bor Slana/STA

V zadnjem času je bilo po besedah Jakopoviča več odmevnih incidentov, ki so povzročili širjenje strahu in stigmatizacijo določenih skupin prebivalstva. Zanima ga, ali Golob razpolaga z informacijami, da je bil kateri od incidentov insceniran s strani skrajno desne politike in ali bo vlada sprejela ukrepe za preprečitev širjenja strahu.

Edini pravi odgovor na lažne novice je širjenje resnice, je poudaril Golob. Po njegovi oceni incidenti niso bili inscenirani, poročanje o njih pa je bilo izkrivljeno.

vte/mo/mo
© STA, 2024