Ruski napadi na Kijev terjali najmanj deset smrtnih žrtev

Kijev, 8. julija - V ruskih napadih na Kijev je bilo danes ubitih najmanj deset ljudi, še 35 pa je bilo ranjenih. V napadih je bilo poškodovanih več stavb, med drugim otroška bolnišnica, pod katero ostaja ujetih več ljudi.

Ukrajina, Kijev. V ruskih napadih na Kijev je bilo danes ubitih najmanj deset ljudi, še 35 pa je bilo ranjenih. V napadu je bila poškodovana otroška bolnišnica, pod katero je ujetih več ljudi, in energetska infrastruktura. Foto: dpa/STA

Ukrajina, Kijev.
V ruskih napadih na Kijev je bilo danes ubitih najmanj deset ljudi, še 35 pa je bilo ranjenih. V napadu je bila poškodovana otroška bolnišnica, pod katero je ujetih več ljudi, in energetska infrastruktura.
Foto: dpa/STA

Iz Kijeva poročajo tudi o napadu na drug zdravstveni objekt, v katerem so bile ubite štiri osebe. Po navedbah ukrajinskega energetskega operaterja DTEK so bile v prestolnici poškodovane oziroma uničene še tri transformatorske postaje.

Napad na otroško bolnišnico sta obsodili Velika Britanija in Francija. Rusko obrambno ministrstvo pa je zatrdilo, da je obsežno škodo v Kijevu povzročila ukrajinska zračna obramba in dodalo, da so ruske sile v napadih zadele predvidene vojaške cilje.

Ruska vojska je sicer danes z več kot 40 raketami napadla številna ukrajinska mesta, o smrtnih žrtvah pa poročajo tudi iz Krivoj Roga, Pokrovska in Dnipra.

rpe/lkr/rpe
© STA, 2024