Koroškim Slovencem tretje mesto na Europeadi

Ljubljana, 8. julija - Slovenski nogometaši z avstrijske Koroške so konec tedna na evropskem prvenstvu narodnostnih manjšin, ki sta ga gostili Danska in Nemčija, osvojili tretje mesto. Dekleta so bila četrta.

Nemčija, Frankfurt. Nogomet. Foto: Boštjan Podlogar/STA Arhiv STA

Nemčija, Frankfurt.
Nogomet.
Foto: Boštjan Podlogar/STA
Arhiv STA

V moški konkurenci so se zmage veselili zahodni sosedje iz Furlanije. Furlanski nogometaši so v finalu z 2:0 premagali Okcitance in tako ob svojem krstnem nastopu nasledili Južne Tirolce, ki so bili najboljši na dosedanjih štirih izvedbah Europeade.

Tokrat so Tirolce že v četrtfinalu po streljanju enajstmetrovk premagali koroški Slovenci. Ti so nato v polfinalu izgubili z Okcitanci, oba poraženca v polfinalu pa sta bila tretja. Ekipa Slovencev v Italiji je zasedla 21. mesto.

V ženski konkurenci pa prevlado nadaljuje Južna Tirolska. Ekipa je v finalu ugnala Severne Frizijke z 11:1. Koroške Slovenke, ki so na zadnjem prvenstvu zmagale, pa so tokrat igrale tekmo za tretje mesto. Proti moštvu Sydslesvig, gre za dansko manjšino v Nemčiji, so vodile že z 2:0, na koncu pa po podaljšku izgubile z 2:3.

ag/ag
© STA, 2024