Knjižnica Miklova hiša po letu dni znova na Škrabčevem trgu

Ribnica, 8. julija - Knjižnica Miklova hiša, ki je morala julija lani zaradi izlitja vode zapreti svoja vrata na Škrabčevem trgu v Ribnici, od nedavnega znova posluje v starih, a obnovljenih prostorih. Obnova je stala 250.000 evrov.

Ribnica, Škrabčev trg. Knjižnica Miklova hiša, ki je morala julija lani zaradi izlitja vode zapreti svoja vrata na Škrabčevem trgu v Ribnici, od nedavnega znova posluje v starih, a obnovljenih prostorih. Foto: Občina Ribnica

Ribnica, Škrabčev trg.
Knjižnica Miklova hiša, ki je morala julija lani zaradi izlitja vode zapreti svoja vrata na Škrabčevem trgu v Ribnici, od nedavnega znova posluje v starih, a obnovljenih prostorih.
Foto: Občina Ribnica

Knjižnico in galerijo Miklova hiša je konec julija lani zalila voda iz počene hidrantne cevi, zato je bila nujna temeljita sanacija.

V okviru sanacije so zamenjali dotrajano električno napeljavo, zamenjali pode, vrata, stopnice in sanirali stene. Zamenjali so poškodovano in uničeno opremo ter izvedli vse potrebne ukrepe za požarno varnost. Vmes je knjižnica kot upravljalec stavbe izvedla tudi nujna vzdrževalna dela.

Vse skupaj je stalo okoli 250.000 evrov, od česar je nekaj manj kot 100.000 evrov prispevala občina, nekaj več kot 150.000 evrov pa knjižnica sama.

ako/mlj
© STA, 2024