Netanjahu ob protestih v Izraelu vztraja pri dosedanjih ciljih vojne v Gazi

Tel Aviv/Jeruzalem, 8. julija - V Izraelu se krepi pritisk na premierja Benjamina Netanjahuja. Množični protesti ob sobotah v več mestih v Izraelu redno potekajo že več mesecev, vendar v zadnjem času postajajo številčnejši in pogostejši. Organizatorji so ocenili, da se je v soboto v središču Tel Aviva zbralo približno 176.000 ljudi.

Izrael, Tel Aviv. V Izraelu devet mesecev od napada skrajnega islamističnega gibanja Hamas, ki mu je sledila izraelska ofenziva na Gazo, poteka več protestov, na katerih ljudje zahtevajo osvoboditev talcev, ki jih je zajel Hamas. Foto: dpa/STA Arhiv dpa/STA

Izrael, Tel Aviv.
V Izraelu devet mesecev od napada skrajnega islamističnega gibanja Hamas, ki mu je sledila izraelska ofenziva na Gazo, poteka več protestov, na katerih ljudje zahtevajo osvoboditev talcev, ki jih je zajel Hamas.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Predstavniki Hamasa so v soboto po poročanju agencije Reuters potrdili pripravljenost na pogajanja o izpustitvi talcev tudi brez razglasitve trajne prekinitve ognja z izraelske strani, kar pomeni opazno omilitev dosedanjih stališč.

Na njihov predlog je Netanjahujev urad včeraj odgovoril z objavo seznama pogojev, o katerih se ni pripravljen pogajati. Med njimi je med drugim tudi zahteva, da bo dogovor Izraelu omogočil nadaljevanje bojevanja, dokler ne bodo doseženi vsi cilji vojne.

ut/lkr/ut
© STA, 2024