V Tel Avivu protest za izpustitev talcev

Tel Aviv, 7. julija - V Izraelu danes, ko mineva devet mesecev od napada skrajnega islamističnega gibanja Hamas, ki mu je sledila izraelska ofenziva na Gazo, poteka več zborovanj, na katerih ljudje zahtevajo osvoboditev talcev, ki jih je zajel Hamas.

Izrael, Tel Aviv. V Izraelu devet mesecev od napada skrajnega islamističnega gibanja Hamas, ki mu je sledila izraelska ofenziva na Gazo, poteka več protestov, na katerih ljudje zahtevajo osvoboditev talcev, ki jih je zajel Hamas. Foto: dpa/STA

Izrael, Tel Aviv.
V Izraelu devet mesecev od napada skrajnega islamističnega gibanja Hamas, ki mu je sledila izraelska ofenziva na Gazo, poteka več protestov, na katerih ljudje zahtevajo osvoboditev talcev, ki jih je zajel Hamas.
Foto: dpa/STA

Shodi so se začeli zjutraj, ko je minilo natanko devet mesecev od napada Hamasa, protestniki so v Tel Avivu blokirali več cest ter vzklikali Vrnite jih takoj.

V rokah Hamasa je še vedno 116 ljudi, ki so jih zajeli 7. oktobra lani, od katerih naj bi jih bilo 42 po podatkih izraelske vojske mrtvih.

Protesti so v Izraelu potekali že v sinoči, protestniki so zaprli eno od avtocest, policija pa jih je razgnala z vodnim topom.

sk/sk
© STA, 2024