Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 7. julija - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

TRST - Papež Frančišek je z obiskom Trsta in mašo na tamkajšnjem Trgu enotnosti sklenil 50. Socialni teden katoličanov v Italiji. Na maši, za katero so dovolilnice delili le v italijanskih župnijah, pa je bilo moč slišati tudi slovensko besedo. Tako so med verskim obredom v slovenskem jeziku prebrali drugo berilo, pozneje pa še eno od prošenj.

SAO PAULO - Zunanja ministrica Tanja Fajon je v Sao Paulu z obiskom Slovenskega doma Triglav in srečanjem s člani Zveze Slovencev v Braziliji v soboto končala tridnevni uradni obisk v tej južnoameriški državi. Sodelovala je še na srečanju slovensko-brazilske in slovensko-argentinske gospodarske zbornice ter predavala na think-tanku za mednarodne odnose CEBRI.

LJUBLJANA - DZ se bo prihodnji teden sestal na zadnji redni seji pred parlamentarnimi počitnicami, ki ji bo predvidoma sledila še izredna. Na tej je pričakovati odločanje o dveh vladnih interventnih zakonih, o ukrepih za odpravo posledic ujme in o ukrepih na upravnih enotah. Na redni seji bo pred poslanci med drugim prenovljena strategija upravljanja naložb države.

tz/tz
© STA, 2024