Nova britanska vlada opušča načrt selitve prosilcev za azil v Ruando

London, 6. julija - Novi britanski premier Keir Starmer je danes potrdil, da ne bodo nadaljevali načrta selitve prosilcev za azil v Ruando, ki ga je želela uresničiti predhodna konservativna vlada. Načrt je bila mrtev in pokopan, še preden se je začel, je dejal po današnji prvi seje nove vladne ekipe.

Združeno Kraljestvo, London.
Novi britanski premier Keir Starmer je po današnji prvi seji nove vlade ekipe potrdil, da ne bodo nadaljevali načrta selitve prosilcev za azil v Ruando, ki ga je želela uresničiti predhodna konservativna vlada
Foto: dpa/STA

Združeno Kraljestvo, London.
Prva seja nove britanske vlade pod vodstvom novega britanskega premierja Keira Starmerja.
Foto: dpa/STA

S tem uresničuje napovedi, saj je že v kampanji pred volitvami kritiziral načrtovane ukrepe, češ da niti ne odvračajo ljudi od tega, da bi poskusili Združeno kraljestvo doseči prek Rokavskega preliva.

Proti močno okrepljenim migracijam se namerava boriti z ukrepanjem proti tolpam, ki organizirajo tvegano plovbo do Otoka.

Njegov predhodnik Rishi Sunak je medtem za načrt ustavitve prihodov v državo s čolni zastavil svoj politični ugled in je pri spornem načrtu vztrajal kljub nasprotovanju skupin za človekove pravice in odločitvam sodišč.

spo/zc/spo
© STA, 2024