Pregled - Slovenija do 15. ure

Ljubljana, 6. julija - Pregled dogodkov v Sloveniji in mednarodne dejavnosti Slovenije do 15. ure.

LJUBLJANA - Vikend, v katerem so počitnice začeli v večini avstrijskih in nekaterih nemških zveznih deželah, je pričakovano prinesel povečan promet na slovenskih cestah. Promet je zgoščen na cestah, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški, zastoji tako nastajajo predvsem na zahodni ljubljanski obvoznici in na primorski avtocesti.

ČRNA NA KOROŠKEM - Na Ludranskem vrhu nad Črno na Koroškem je potekalo 33. vseslovensko srečanje pod Najevsko lipo, letos so v ospredje postavili predvsem pomen solidarnosti. Po besedah osrednjega govornika, novega evropskega poslanca Vladimirja Prebiliča solidarnost ni zgolj lepilo, ki drži našo skupnost skupaj, temveč je tudi temelj naše prihodnosti. Kot je dodal, so podnebne spremembe, migracije in ekonomske neenakosti globalni izzivi, ki zahtevajo skupne rešitve in sodelovanje.

KROPA - V Kropi poteka tradicionalni praznik kroparskih kovačev kovaški šmaren. Prireditev, ki jo v sodelovanju z drugimi društvi in posamezniki pripravlja Turistično društvo Kropa, ponuja kulturne, etnološke, športne, zabavne in družabne dogodke, dogajanje pa je povezano z razvojem železarske obrti in industrije v Kropi.

zc/zc
© STA, 2024