Slovaški premier v prvem javnem nastopu po napadu hvalil Orbana

Bratislava, 6. julija - Slovaški premier Robert Fico je sinočir prvič po napadu sredi maja nastopil v javnosti in v nagovoru hvalil madžarskega premierja Viktorja Orbana. Če bi mu zdravje dopuščalo, bi se mu pridružil na njegovem petkovem obisku v Moskvi, je zatrdil.

Slovaška, Bratislava. Slovaški premier Robert Fico je prvič po napadu sredi maja v govoru na dogodku ob prazniku slovanskih apostolov Cirila in Metoda hvalil madžarskega premierja Viktorja Orbana. Foto: TASR/STA

Slovaška, Bratislava.
Slovaški premier Robert Fico je prvič po napadu sredi maja v govoru na dogodku ob prazniku slovanskih apostolov Cirila in Metoda hvalil madžarskega premierja Viktorja Orbana.
Foto: TASR/STA

Orban je včeraj vznejevoljil voditelje držav EU in Nata, ko je na lastno pest odpotoval v Moskvo na srečanje z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.Pred tem je sicer malo po prevzemu predsedovanja Svetu EU ta teden šel na obisk tudi v Kijev.

Tako Madžarska kot Slovaška pod vodstvom Orbana in Fica, ki v EU veljata za najtesnejša zaveznika Rusije, ne želita vojaško pomagati Ukrajini v obrambi pred rusko agresijo. Orban je glede svojih obiskov dejal, da gre za misijo za končanje vojne. Tako on kot Fico se zavzemata za mirovne pogovore z Rusijo.

spo/zc/spo
© STA, 2024