Vreme: Delno jasno in vroče

Ljubljana, 6. julija - Danes bo večinoma sončno, koprenasta oblačnost se bo dopoldne umaknila. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo delno jasno, več oblačnosti bo v severozahodnih krajih. Popoldne in zvečer ni izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 28 do 32, v severozahodni Sloveniji do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo delno sončno in vroče. V notranjosti Slovenije bo še možna kakšna ploha ali nevihta. V torek bo sončno, še nekoliko bolj vroče bo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega se je pomaknilo nad vzhodno Evropo in Balkan. Hladna fronta je dosegla zahodno Evropo, pred njo z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka zelo topel in dokaj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in jutri bo prevladovalo deloma jasno in vroče vreme. V Alpah, kjer bo nekaj več oblačnosti, bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in nevihte.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden. V nedeljo bo vpliv zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, manjše motnje v spanju in hitrejša utrujenost.

mva/mva
© STA, 2024