V jami našli dokaze za več kot 12.000 let star aboriginski obred

Melbourne, 7. julija - V jami Cloggs ob vznožju Viktorijanskih Alp na jugovzhodu Avstralije, kjer živi aboriginsko ljudstvo Gunaikurnai, so našli rahlo ožgani, z maščobo prekriti leseni palčki. Najnovejša raziskava je pokazala, da sta dokaz zdravilnega obreda, ki se je v zadnjih 12.000 letih nespremenjeno prenašal več kot 500 generacij staroselskih aboriginov.

Avstralija, jama Cloggs. V jami Cloggs ob vznožju Viktorijanskih Alp na jugovzhodu Avstralije, kjer živi aboriginsko ljudstvo Gunaikurnai, so našli rahlo ožgani, z maščobo prekriti leseni palčki. Najnovejša raziskava je pokazala, da sta dokaz zdravilnega obreda, ki se je v zadnjih 12.000 letih nespremenjeno prenašal več kot 500 generacij staroselskih aboriginov. Foto: Univerza Monash

Avstralija, jama Cloggs.
V jami Cloggs ob vznožju Viktorijanskih Alp na jugovzhodu Avstralije, kjer živi aboriginsko ljudstvo Gunaikurnai, so našli rahlo ožgani, z maščobo prekriti leseni palčki. Najnovejša raziskava je pokazala, da sta dokaz zdravilnega obreda, ki se je v zadnjih 12.000 letih nespremenjeno prenašal več kot 500 generacij staroselskih aboriginov.
Foto: Univerza Monash

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.380 znakov (brez presledkov) oziroma 250 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

mlj/av
© STA, 2024