Moški z iglo grozil prodajalki in oropal trgovino v Ljubljani

Ljubljana, 3. julija - Neznani moški je v torek okoli 18. ure vstopil v prodajalno v središču Ljubljane in zaposleni na blagajni grozil z iglo v roki ter od nje zahteval denar. Neznanec, ki je po podatkih policije star okoli 40 let in visok okoli 190 centimetrov, je ukradel nekaj bankovcev in peš pobegnil iz trgovine, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Osumljenec je suhe postave in svetlejših dolgih las, ki so bili v času ropa speti v podkapo temnomodre barve. Oblečen je bil v črno trenirko s kapuco, obut v črne superge, nosil pa je črn nahrbtnik z modrim napisom.

V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah kaznivega dejanja, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti so bili v torek popoldne obveščeni tudi o dogodku na območju ljubljanskega Viča, kjer moški ni upošteval odredb varnostnika, se mu uprl in ga pri tem lažje poškodoval.

Osumljencu, ki so ga v preteklosti že obravnavali za istovrstno kaznivo dejanje, so policisti odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o okoliščinah kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

mph/apo
© STA, 2024