Nevihtni sistem s Primorske prešel proti notranjosti Slovenije

Ljubljana, 1. julija - Nad severno Primorsko sta nastali nevihtni celici in se združili v večji nevihtni sistem, ki se pomika nad notranjost Slovenije. V bližini Postojne, Velikih Lašč in Mirne peči pa so nastale močnejše nevihtne celice, ki se pomikajo proti severovzhodu. Ob tem nastajajo nalivi in močnejši sunki vetra, možna je tudi toča, poroča agencija za okolje.

Ljubljana. Nad severno Primorsko sta nastali nevihtni celici in se združili v večji nevihtni sistem, ki se sedaj pomika nad notranjost Slovenije. V bližini Postojne, Velikih Lašč in Mirne peči so nastale močnejše nevihtne celice, ki se pomikajo proti severovzhodu. Foto: X/Agencija RS za okolje

Ljubljana.
Nad severno Primorsko sta nastali nevihtni celici in se združili v večji nevihtni sistem, ki se sedaj pomika nad notranjost Slovenije. V bližini Postojne, Velikih Lašč in Mirne peči so nastale močnejše nevihtne celice, ki se pomikajo proti severovzhodu.
Foto: X/Agencija RS za okolje

Arso je za danes zaradi neviht izdal oranžno opozorilo. Že dopoldne so krajevne plohe in nevihte zajele severozahod države, popoldne pa se je na Dolenjskem razvila supercelična nevihta s točo, ki je uničevala pridelke in razbijala vetrobranska stekla avtomobilov.

Po državi je zalilo več objektov, vozišč in sprožilo nekaj plazov, močan veter pa je podiral drevje, drogove elektro distribucije in odkrival strehe, poroča uprava za zaščito in reševanje, ki je zabeležila 193 dogodkov v 31 občinah.

zkr/lem/lem
© STA, 2024