Sodišče v Münchnu dovolilo nadzor nad AfD na Bavarskem

München, 1. julija - Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je na Bavarskem doživela še en pravni poraz. Upravno sodišče v Münchnu je namreč danes odločilo, da je stranka lahko predmet nadzora obveščevalnih služb kot domnevna skrajna skupina, saj obstajajo dokazi o protiustavnih prizadevanjih znotraj AfD.

Nemčija, Greding. Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je na Bavarskem doživela še en pravni poraz. Upravno sodišče v Münchnu je namreč danes odločilo, da je stranka lahko predmet nadzora obveščevalnih služb kot domnevna skrajna skupina, saj obstajajo dokazi o protiustavnih prizadevanjih znotraj AfD. Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD). Foto: dpa/STA

Nemčija, Greding.
Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD) je na Bavarskem doživela še en pravni poraz. Upravno sodišče v Münchnu je namreč danes odločilo, da je stranka lahko predmet nadzora obveščevalnih služb kot domnevna skrajna skupina, saj obstajajo dokazi o protiustavnih prizadevanjih znotraj AfD.
Nemška skrajno desna stranka Alternativa za Nemčijo (AfD).
Foto: dpa/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.193 znakov (brez presledkov) oziroma 214 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

sg/lkr
© STA, 2024