V Italiji zaživela blagovna znamka Slovenci v Italiji

Trst, 1. julija - V Trstu so danes predstavili projekt Slovenci v Italiji, ki je bil zasnovan znotraj dveh krovnih organizacij Slovencev v Italiji, Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij. Projekt predvideva razvoj celostne podobe in skupnega portala slovenske narodne skupnosti v Italiji.

Trst, dvorana Tiziano Tessitori. Novinarska konferenca ob začetku projekta Slovenci v Italiji. Predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj, predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze Ksenija Dobrila, umetniški vodja projekta Andrej Pisani. Foto: Matej Arh/STA

Trst, dvorana Tiziano Tessitori.
Novinarska konferenca ob začetku projekta Slovenci v Italiji.
Predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj, predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze Ksenija Dobrila, umetniški vodja projekta Andrej Pisani.
Foto: Matej Arh/STA

Ob tem je predsednica Slovenske kulturno-gospodarske zveze Ksenija Dobrila poudarila, da je čas zrel za tak skupen znak, ki Slovence v Italiji prepoznava kot politični, družbeni, kulturni in jezikovni element tega območja. Ob tem je dodala, da Slovenci v Italiji soustvarjajo prostor, tudi na gospodarskem področju.

Spletna stran Slovencev v Italiji slovita.info bo zaživela v petek.

Projekt je financirala Dežela Furlanija-Julijska krajina, zanj je namenila 120.000 evrov.

mar/set
© STA, 2024