V napadu pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu ranjen policist

Beograd, 29. junija - Pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu je danes prišlo do strelskega napada, policija je napadalca ubila, v streljanju je bil ranjen tudi eden izmed policistov, ki so varovali poslopje.

Srbija, Beograd. Minister za notranje zadeve Ivica Dačić daje izjavo glede napada pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu. Foto: Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Minister za notranje zadeve Ivica Dačić daje izjavo glede napada pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu.
Foto: Tanjug/STA

Srbija, Beograd. Sbrska policija pred ambasado Izraela zaradi napada pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu. Foto: Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Sbrska policija pred ambasado Izraela zaradi napada pred izraelskim veleposlaništvom v Beogradu.
Foto: Tanjug/STA

Tako srbski premier Miloš Vučević kot minister za notranje zadeve Ivica Dačić sta napad označila za teroristično dejanje. Premier je poudaril, da je bil napad "dejanje norosti, ki ga ni mogoče pripisati nobeni veri in nobenemu narodu".

Po besedah Dačića obstajajo indici, da so v ozadju napada ljudje, ki so že poznani policiji in varnostnim organom, povezani pa naj bi bili s skrajnim islamskim vahabitskim gibanjem.

Dodal je, da bodo v Beogradu okrepili varnostne ukrepe pred veleposlaništvi in vladnimi poslopji, pa tudi na javnih mestih, kot so trgovski centri in sprehajališča.

rpe/lkr/uk/rpe
© STA, 2024