Prvi počitniški vikend na nekaterih cestah zastoji

Ljubljana, 29. junija - Prvi počitniški vikend je po pričakovanjih prinesel povečan promet in zastoje na nekaterih odsekih slovenskih avtocest, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški v obeh smereh, opozarja prometnoinformacijski center. Promet je zgoščen tudi na hrvaških avtocestah, kjer v smeri proti morju ponekod nastajajo že več kilometrov dolge kolone.

Gruškovje.
Mejni prehod Gruškovje.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA
Arhiv: Andreja Seršen Dobaj/STA

Zastoj je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Proti Primorski zastoj nastaja na avtocesti Koseze - Brezovica, kjer je zamuda 15 minut. Na avtocesti Vič - Brezovica je zamuda trenutno od pet do deset minut. Zastoj je tudi na cestah Ljubljana - Brezovica, Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri in pred koncem izolske obvoznice proti Portorožu.

Dars povečan promet na avtocestnem omrežju pričakuje tudi za nedeljo. Na najbolj obremenjenem delu omrežja na območju Ljubljane dodatno težavo predstavlja nujno popravilo diletacije na nadvozu Brezovica. Zaradi njega sta od danes od 6. ure do nedelje do 12. ure na priključku Brezovica zaprta izvoz z avtoceste iz smeri Vrhnike ter uvoz na avtocesto proti Ljubljani.

V noči na nedeljo bo Dars v sklopu zaključka prenove avtocestnega odseka med predorom Šentvid in razcepom Koseze v Ljubljani uvedel popolno zaporo v smeri Kranja. Zapora bo v veljavi od danes od 22. ure do nedelje do 10. ure.

Še z občutno večjo gnečo se medtem ta počitniški vikend soočajo na hrvaških avtocestah, kjer v smeri proti morju nastajajo dolge kolone. Hrvaška policija je sicer danes začela izvajati poostren nadzor tako na avtocestah kot regionalnih cestah, na najbolj obremenjenih delih cest in avtocest pa bodo policisti tudi usmerjali promet.

mde/uk
© STA, 2024