Brazilija nadigrala Paragvaj, Kolumbija podaljšala niz neporaženosti

Las Vegas, 29. junija - Vinicius Junior je v skupinskem delu nogometnega pokala Amerike dosegel gola v prvem polčasu za zmago Brazilije proti Paragvaju s 4:1. Savinho in Lucas Paqueta iz enajstmetrovke sta v Las Vegasu zaključila delo za slavje Brazilije, ki bo igrala zadnjo tekmo v predtekmovalni skupini D proti Kolumbiji, ki je neporažena že 25 tekem.

ZDA, Las Vegas. Igralci Brazilije in Paragvaja se med nogometno tekmo CONMEBOL Copa America 2024 skupine D med Paragvajem in Brazilijo na stadionu Allegiant prepirajo. Foto: dpa/STA

ZDA, Las Vegas.
Igralci Brazilije in Paragvaja se med nogometno tekmo CONMEBOL Copa America 2024 skupine D med Paragvajem in Brazilijo na stadionu Allegiant prepirajo.
Foto: dpa/STA

Omar Alderete je dosegel edini zadetek za Paragvaj, ki je zadnji del tekme igral z 10 igralci, potem ko je bil v 81. minuti zaradi rdečega kartona izključen Andres Cubas.

Kolumbija se je v četrtfinale uvrstila po zmagi nad Kostariko v Arizoni s 3:0. Zadetke so dosegli Luis Diaz, Davinson Sanchez in Jhon Cordoba ter niz neporaženosti podaljšali na 25 tekem. Reprezentanca Nestorja Lorenza ni izgubila od poraza proti Argentini februarja 2022.

jz/jz
© STA, 2024