V Avignonu danes začetek največjega francoskega poletnega festivala

Avignon, 29. junija - V mestu Avignon na jugu Francije se danes začenja največji francoski poletni festival. 78. izdajo bo na dvorišču znamenite Papeške palače odprla Angelica Liddell s predstavo Dämon. Festival bo do 21. julija ponudil številne gledališke in plesne predstave ter druge dogodke.

Francija, Avignon. Trg v francoskem mestu Avignon, ki je ena izmed turistično najbolj privlačnih destinacij na jugu Francije. Mesto je postalo znano tudi po vsakoletnem gledališkem festivalu. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Francija, Avignon.
Trg v francoskem mestu Avignon, ki je ena izmed turistično najbolj privlačnih destinacij na jugu Francije. Mesto je postalo znano tudi po vsakoletnem gledališkem festivalu.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Angelica Liddell že 15 let evropska gledališča sooča s svojim radikalnim pristopom in močjo svojih večpomenskih podob. Drugi del cikla, posvečenega umiranju, Dämon El funeral de Bergman, posveča Ingmarju Bergmanu.

Festival v Avignonu je leta 1947 ustanovil igralec in režiser Jean Vilar. Festival vsako leto ponudi približno 40 gledaliških in plesnih predstav, tako francoskih kot iz tujine. Ponuja pa tudi literarne večere, razstave, projekcije filmov in pogovore na različnih prizoriščih po mestu.

tv/av
© STA, 2024