Vzrok smrtonosnega trčenja vlaka in avtobusa na Slovaškem še ni znan

Nitra, 28. junija - Ni jasno, ali je trčenju avtobusa in vlaka na jugu Slovaške botrovala tehnična ali človeška napaka, je na kraju nesreče včeraj povedal slovaški notranji minister Matuš Šutaj Eštok. V tragediji je po zadnjih podatkih reševalnih služb umrlo sedem ljudi, pet pa jih je bilo poškodovanih.

Slovaška, Nove Zamky. Četrtkovo smrtonosno trčenje vlaka in avtobusa na železniškem prehodu pri kraju Nove Zamky na jugozahodu Slovaške. Foto: Kr Pz V Nitre/TASR/dpa

Slovaška, Nove Zamky.
Četrtkovo smrtonosno trčenje vlaka in avtobusa na železniškem prehodu pri kraju Nove Zamky na jugozahodu Slovaške.
Foto: Kr Pz V Nitre/TASR/dpa

Do trčenja avtobusa in vlaka razreda EuroCity, namenjenega iz Prage v Budimpešto, je včeraj okoli 17. ure prišlo na železniškem prehodu pri kraju Nove Zamky na jugozahodu Slovaške. Prehod je sicer zaščiten z zapornicami in opremljen s svetlobno signalizacijo.

Na kraj nesreče se je odpravil notranji minister Šutaj Eštok, ki je novinarjem povedal, da še ni jasno, ali je bil vzrok nesreče tehnična ali človeška napaka. Mediji ugibajo, da bi tragediji lahko botrovala napaka v signalizaciji, saj naj bi bila ta poškodovana v nedavnih neurjih.

msc/akt/msc
© STA, 2024