Bidnova predstava na soočenju s Trumpom zaskrbela demokrate

Atlanta, 28. junija - Prvo televizijsko soočenje ameriških predsedniških kandidatov je sinoči povzročilo resno zaskrbljenost pri demokratih glede Joeja Bidna, republikanci pa so bili z nastopom Donalda Trumpa na koncu zelo zadovoljni.

ZDA, Atlanta. Prvo televizijsko soočenje ameriških predsedniških kandidatov je sinoči povzročilo resno zaskrbljenost pri demokratih glede Joeja Bidna, republikanci pa so bili z nastopom Donalda Trumpa zadovoljni. Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in sedanji ameriški predsednik Joe Biden. Foto: dpa/STA

ZDA, Atlanta.
Prvo televizijsko soočenje ameriških predsedniških kandidatov je sinoči povzročilo resno zaskrbljenost pri demokratih glede Joeja Bidna, republikanci pa so bili z nastopom Donalda Trumpa zadovoljni.
Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in sedanji ameriški predsednik Joe Biden.
Foto: dpa/STA

81-letni Biden je soočenje začel slabo s hripavim glasom, večkrat pa je pri odgovarjanju na vprašanja voditeljev televizije CNN izgubil tok misli. Po soočenju je njegov štab sporočil, da ga daje prehlad.

78-letni Trump je medtem deloval energično in napadalno, Bidna pa je večkrat uspešno zmedel z očitnimi zavajanji.

Kandidata se nista rokovala ne pred in ne po soočenju, ki je minilo bolj v znamenju medsebojnih žalitev kot pa resne politične razprave.

Trump je Bidna obtožil, da je odprl mejo za ilegalce in uničil gospodarstvo, demokrat pa je spomnil na njegovo obsodbo za kazniva dejanja.

rp/rp
© STA, 2024