Slovenija obeležuje 30 let članstva v svetovni sommelierski organizaciji ASI

Vipava, 27. junija - Društvo za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije, ki edino zastopa Slovenijo v svetovni sommelierski organizaciji ASI, letos obeležuje 30. obletnico polnopravnega članstva v tem združenju. V okviru jubileja so pripravili dogodek, ki se ga je udeležil tudi aktualni najboljši sommelier na svetu Raimonds Tomsons. Latvijec meni, da ima Slovenija potencial, da postane zanimiva država na področju vinskega turizma.

Vipava, Dvorec Zemono.
Novinarska konferenca ob 30. obletnici vstopa Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije v organizacijo ASI.
Chef Tomaž Kavčič, podpredsednik društva Sommelier Slovenije Ivan Peršolja, aktualni najboljši sommelier na svetu Raimonds Tomsons, predsednik društva Sommelier Slovenije Valentin Bufolin.
Foto: Matej Arh/STA

Vipava, Dvorec Zemono.
Novinarska konferenca ob 30. obletnici vstopa Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije v organizacijo ASI.
Chef Tomaž Kavčič, podpredsednik društva Sommelier Slovenije Ivan Peršolja, aktualni najboljši sommelier na svetu Raimonds Tomsons, predsednik društva Sommelier Slovenije Valentin Bufolin.
Foto: Matej Arh/STA

Vipava, Dvorec Zemono.
Novinarska konferenca ob 30. obletnici vstopa Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije v organizacijo ASI.
Aktualni najboljši sommelier na svetu Raimonds Tomsons.
Foto: Matej Arh/STA

Vipava, Dvorec Zemono.
Novinarska konferenca ob 30. obletnici vstopa Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije v organizacijo ASI.
Chef Tomaž Kavčič, podpredsednik društva Sommelier Slovenije Ivan Peršolja, aktualni najboljši sommelier na svetu Raimonds Tomsons, predsednik društva Sommelier Slovenije Valentin Bufolin.
Foto: Matej Arh/STA

Vipava, Dvorec Zemono.
Novinarska konferenca ob 30. obletnici vstopa Društva za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije v organizacijo ASI.
Chef Tomaž Kavčič, podpredsednik društva Sommelier Slovenije Ivan Peršolja, aktualni najboljši sommelier na svetu Raimonds Tomsons, predsednik društva Sommelier Slovenije Valentin Bufolin.
Foto: Matej Arh/STA

V omenjenem društvu menijo, da je ena izmed glavnih prednosti članstva v ASI ta, da imajo vinski poznavalci neoviran dostop do svežega znanja ter novih trendov, je za STA povedal predsednik društva Valentin Bufolin.

Ob tem je Bufolin opomnil tudi na glavni izziv promocije slovenskega vina v tujini. Še vedno namreč nimamo telesa, ki bi skrbel za vinski marketing na državni ravni.

mar/bg
© STA, 2024