V Jarenini odpirajo muzej v poklon Alfiju Nipiču

Pesnica, 29. junija - V Jarenini danes odpirajo muzej Alfi Nipič s predstavitvijo življenja in dela tega slovenskega pevca narodnozabavne in zabavne glasbe. Poleg stalne razstave so v obnovljenem objektu stare šole še večnamenska dvorana, trgovinica za obiskovalce, prostori turističnega društva in vinoteka.

Jarenina. V Jarenini v občini Pesnica so odprli muzej Alfija Nipiča s predstavitvijo življenja in dela slovenskega pevca narodnozabavne in zabavne glasbe. Foto: Eva Horvat/STA

Jarenina.
V Jarenini v občini Pesnica so odprli muzej Alfija Nipiča s predstavitvijo življenja in dela slovenskega pevca narodnozabavne in zabavne glasbe.
Foto: Eva Horvat/STA

Postavitev stalne razstave z naslovom Ostal bom muzikant obsega predstavitev življenja pevca in častnega občana Občine Pesnica Nipiča in njegove glasbene poti od glasbenih začetkov do uspehov na Popevki vesele jeseni, legendarnega Silvestrskega poljuba, sodelovanja z Ansamblom bratov Avsenik, turnej in priznanj.

Razstavo so pripravili pod strokovnim vodstvom Muzeja narodne osvoboditve Maribor, kjer je bila pred tremi leti postavljena razstava ob 50. obletnici pesmi Silvestrski poljub.

ase/tv
© STA, 2024