V Boliviji po poskusu državnega udara aretirali poveljnika vojske

La Paz, 27. junija - V Boliviji so v sredo po ponesrečenem poskusu državnega udara aretirali poveljnika vojske generala Juana Joseja Zunigo, ki je nad vladna poslopja poslal vojsko in tanke. Zuniga je dejal, da nameravajo oborožene sile prestrukturirati demokracijo, ki bo postala prava in ne ta, ki jo 40 let vodi ista peščica ljudi, poroča AFP.

Bolivija, La Paz. Bolivijski predsednik Luis Arce z balkona vladnega poslopja pozdravlja svoje podpornike. V Boliviji so v sredo po ponesrečenem poskusu državnega udara aretirali poveljnika vojske Juana Joseja Zunigo, ki je nad vladna poslopja v La Pazu poslal vojsko s tanki. Foto: STA/dpa

Bolivija, La Paz.
Bolivijski predsednik Luis Arce z balkona vladnega poslopja pozdravlja svoje podpornike.
V Boliviji so v sredo po ponesrečenem poskusu državnega udara aretirali poveljnika vojske Juana Joseja Zunigo, ki je nad vladna poslopja v La Pazu poslal vojsko s tanki.
Foto: STA/dpa

Vojska je s tanki v sredo zavzela zgodovinski osrednji trg Plaza Murillo, kjer sta sedeža vlade in kongresa, eden od tankov pa je pri tem skušal razbiti vrata predsedniške palače.

V akciji je sodelovalo le osem tankov, ki so se čez nekaj časa umaknili, policija pa je kasneje aretirala generala Zunigo, ko je pred vojašnico nagovarjal novinarje.

Predsednik Bolivije Luis Arce naj bi se med udarom soočil z Zunigo in mu ukazal naj umakne vojsko nazaj v vojašnice.

rp/rp
© STA, 2024