Izštekani s poklonom Vladu Kreslinu tudi na Festivalu Lent

Maribor, 26. junija - Na Festival Lent v Mariboru prvič prihaja projekt Vala 202 Izštekanih 10, ki je tokrat posvečen legendi slovenske glasbe Vladu Kreslinu. Ob 70. rojstnem dnevu se mu s priredbami njegovih skladb poklanja več domačih izvajalcev.

Ljubljana, Križanke. Koncert Izštekanih 30 ob praznovanju 30-letnice glasbene oddaje Izštekani na Valu 202. Kantavtor Vlado Kreslin. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Ljubljana, Križanke.
Koncert Izštekanih 30 ob praznovanju 30-letnice glasbene oddaje Izštekani na Valu 202.
Kantavtor Vlado Kreslin.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Na glavnem odru Festivala Lent na Trgu Leona Štuklja bodo nocoj med drugim nastopili Hauptman, Jardier, Batista Cadillac, Kokosy, Dan D, Ethnotrip, Tomaž Hostnik, Marina Martensson in Zvezdana Novaković ZveN.

Koncert bo kot običajno povezoval avtor in voditelj Izštekanih Jure Longyka. V nekaj točkah in v dodatku bo na oder prišel tudi Vlado Kreslin.

Glasbeniki so izbrane skladbe priredili posebej za to priložnost. Drugi program Radia Slovenija - Val 202 je koncert Izštekanih 10, posvečen Kreslinu ob njegovem 70. rojstnem dnevu, premierno izvedel decembra v Ljubljani s prenosom na radijskih valovih.

ase/tv
© STA, 2024