Policisti v hiši v okolici Maribora izsledili prirejen prostor za gojenje konoplje

Maribor, 26. junija - Policisti so prejšnjo sredo med preiskavo stanovanjske hiše v okolici Maribora našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Zasegli so skupno 455 sadik različnih velikosti in pripomočke za gojenje. Kot so danes sporočili z mariborske policijske uprave, bodo zoper 53-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo.

Maribor. Policisti Policijske postaje Maribor so opravili preiskavo stanovanjske hiše v okolici Maribora. Med preiskavo so policisti našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje in pri tem zasegli skupno 455 sadik različnih velikosti. Foto: PU Maribor

Maribor.
Policisti Policijske postaje Maribor so opravili preiskavo stanovanjske hiše v okolici Maribora. Med preiskavo so policisti našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje in pri tem zasegli skupno 455 sadik različnih velikosti.
Foto: PU Maribor

Policisti so v hiši našli še štiri vreče in 11 posod z že posušenimi rastlinskimi delci ter manjši zavitek aluminijaste folije z neznano snovjo bele barve, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo.

Zaznali so tudi sum storitve kaznivega dejanja tatvine električne energije.

Za neupravičeno proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora, za tatvino pa zapor do treh let.

ase/apo
© STA, 2024