Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 22. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

EDMONTON - V severnoameriški hokejski ligi tudi po šesti tekmi velikega finala ni znan letošnji zmagovalec lige NHL. Kanadska zasedba Edmonton Oilers je poskrbela za popolni preobrat. Na tekmi v dvorani Rogers Place so s 5:1 premagali ekipo Florida Panthers ter izid v finalu izenačili na 3:3 v zmagah. O zmagovalcu bo odločala odločilna sedma tekma.

BEOGRAD - Slovenija ima na evropskem prvenstvu v plavanju v Beogradu drugo priložnost, da osvoji odličje. V finalu na 50 m prsno bo ob 18:42 nastopil Peter John Stevens. Sam si želi zlato kolajno, ki bi mu v kategorizaciji prinesla svetovni razred in lažje nadaljevanje kariere. Slovenija bo imela v popoldanskem delu evropskega prvenstva v plavanju kar sedem nastopov. V finalu bo nastopila tudi moško-ženska štafeta 4 x 200 m prosto. Najboljši nastop v kvalifikacijah pa je v soboto z osebnim rekordom na 50 m prsno pokazala Tina Čelik.

LJUBLJANA - Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco do konca rednega dela lige narodov čakata še dve tekmi, še dva spektakla. V domačih Stožicah se bodo danes ob 20.30 uri merili s svetovnimi prvaki Italijani, v nedeljo pa še s Srbi. Cilj Slovencev sta dve zmagi, ki bi jim lahko zagotovili tudi drugo mesto na lestvici mednarodne zveze in status nosilca skupine na OI v Parizu.

BERLIN - Na evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji bodo danes na sporedu zadnje tri tekme drugega kroga v skupinskem delu. Gruzija se bo v okviru skupine F v Hamburgu pomerila s Češko, Turčijo tri ure kasneje v Dortmundu čaka Portugalska, zadnja tekma skupine E med Belgijo in Romunijo pa bo ob 21. uri v Kölnu.

am/am
© STA, 2024