Predlog interventnega zakona za več kadrov v dolgotrajni oskrbi skozi prvo branje DZ

Ljubljana, 19. junija - Poslanci so danes brez glasu proti sklenili, da je predlog zakona o nujnih ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih pogojev ter zmogljivosti pri izvajalcih socialno-varstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe primeren za nadaljnjo obravnavo. Od navzočih 74 poslancev jih je tak sklep podprlo 53, v SDS in poslanca narodnosti pa so bili vzdržani.

Ljubljana, državni zbor. Zadnji dan redne seje DZ, na kateri so obravnavali predlog zakona o Kobilarni Lipica in predloge novel zakonov o sodelovanju med državnim zborom in vlado v zadevah EU, o kazenskem postopku, o gimnazijah, o poklicnem in strokovnem izobraževanju ter o glasbenih šolah. Foto. Bor Slana/STA

Ljubljana, državni zbor.
Zadnji dan redne seje DZ, na kateri so obravnavali predlog zakona o Kobilarni Lipica in predloge novel zakonov o sodelovanju med državnim zborom in vlado v zadevah EU, o kazenskem postopku, o gimnazijah, o poklicnem in strokovnem izobraževanju ter o glasbenih šolah.
Foto. Bor Slana/STA

Vladni predlog predvideva denimo sofinanciranje pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije za poklice, ki jih potrebujejo. Poleg tega določa sofinanciranje stroškov za pridobitev ustrezne izobrazbe zaposlenih. Zagotavljali pa bodo tudi sredstva za kadrovske štipendije, predlog pa predvideva tudi vključevanje prostovoljcev in integracijski program ob zaposlitvi osebja iz držav zunaj EU.

moz/pse/apo/apo
© STA, 2024