Vreme: Danes bo večinoma jasno in vroče

Ljubljana, 19. junija - Danes bo pretežno jasno z občasno povečano visoko koprenasto oblačnostjo. V zraku bo nekaj puščavskega prahu. Pihal bo jugozahodni veter, ki se bo čez dan še nekoliko okrepil in zvečer ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo sončno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod prehodno zapihal veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo v Zgornjesavski dolini in na planotah Notranjske okoli 13, drugod od 15 do 20, najvišje dnevne od 29 do 34 stopinj Celzija.

Obeti: V petek se bo oblačnost od zahoda postopno povečala. V hribovitem svetu popoldne in zvečer ni izključena kakšna ploha in nevihta. Vročina se bo še nekoliko stopnjevala. V soboto bo sončno z nekaj spremenljive oblačnosti. Popoldne lahko nastanejo posamezne plohe in nevihte. Vročina bo postopno popustila.

Vremenska slika: Nad Iberskim polotokom in zahodnim Sredozemljem je ciklonsko območje. Nad našimi kraji pa je območje visokega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam suh in zelo topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v četrtek bo pretežno jasno in vroče. Nekaj povečane visoke koprenaste oblačnosti bo občasno v krajih zahodno od nas.

Biovreme: Danes in v četrtek bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. Sredi dneva in popoldne bo v nižinah povečana toplotna obremenitev, ki se bo postopno nekoliko stopnjevala.

laz/laz
© STA, 2024