Michelinovi izbranci uspeh pripisujejo trdemu in ekipnemu delu
Ljubljana, 18. junija - Deset kuharskih mojstrov je na današnji slovesnosti v Ljubljani prevzelo Michelinove zvezdice za leto 2024. Ana Roš je s Hišo Franko obdržala tri, David Žefran je z Milko obdržal dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Vsi uspeh pripisujejo trdemu, predvsem pa ekipnemu delu.
Hiša Franko ima po besedah Roš lastno identiteto, ki se ob prihodu Michelina v Slovenijo ni spremenila. Kot je poudarila, je obdržati lastno identiteto in integriteto najbolj pomembno. Če delaš za inšpektorje, potem ne delaš več iz sebe in za svoje goste, je dejala.
Prvič je zvezdico pridobila restavracija Pavus na Gradu Laško z Markom Pavčnikom. Kot je izpostavil, gre za potrditev dosedanjega dela. Sliši se zlajnano, ampak definitivno si je to zaslužila cela ekipa, je poudaril.