Ministrstvo upravičence do javnih sredstev poziva k pravočasnemu obveščanju o spremembah transakcijskih računov

Ljubljana, 18. junija - Na ministrstvu za delo komitente nekdanje N banke, ki so upravičeni do javnih sredstev, pozivajo, naj pristojnemu centru za socialno delo čim prej sporočijo podatke o spremenjenem transakcijskem računu. NLB, ki si je pripojila N banko, bo samodejno preusmerjanje na nove račune namreč zagotavljala samo še do vključno 30. junija.

Ljubljana.
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Z julijem bo samodejno preusmerjanje ukinjeno, transakcije s starimi računi pa bodo zavrnjene, so danes sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

NLB je pravno pripojitev N banke zaključila 1. septembra lani. Kot so spomnili na ministrstvu, so vsi komitenti N banke lani prejeli pisna obvestila o vseh spremembah, povezanih s pripojitvijo, med drugim tudi informacije glede samodejnega odprtja novega transakcijskega računa z navedbo nove številke in samodejnim preusmerjanjem nakazil na nove račune.

NLB je pripojitev napovedala takoj ob prevzemu nekdanje podružnice ruske banke Sberbank v Sloveniji marca 2022. Dovoljenje Evropske centralne banke za to je pridobila v začetku lanskega avgusta.

mlu/jes
© STA, 2024