Posočje s priložnostmi za razvoj aktivnega turizma v naravi

Idrija, 17. junija - V Posočju si prizadevajo za nadaljnji razvoj aktivnega turizma v naravi oz. outdoor turizma. Stremeti je treba h kakovostni ponudbi, turistična infrastruktura in dogodki pa morajo potekati v skladu s cilji lokalne skupnosti, so se strinjali udeleženci današnje skupne novinarske konference.

Tolmin, Sotočje. Novinarske konference o outdoor turizmu v Posočju se je udeležilo več deležnikov. Peter Dakskobler in Jernej Cvek iz Soča Outdoor Festival, direktorica SP GZS Brigita Habjan Štolfa, ponudnik outdoor aktivnosti Samo Leštan, Erika Kašca Špolad iz Zavoda Dolina Soče in tolminski župan Alen Červ. Foto: Primorski val/STA

Tolmin, Sotočje.
Novinarske konference o outdoor turizmu v Posočju se je udeležilo več deležnikov.
Peter Dakskobler in Jernej Cvek iz Soča Outdoor Festival, direktorica SP GZS Brigita Habjan Štolfa, ponudnik outdoor aktivnosti Samo Leštan, Erika Kašca Špolad iz Zavoda Dolina Soče in tolminski župan Alen Červ.
Foto: Primorski val/STA

Kot enega od takšnih dogodkov so izpostavili Soča Outdoor Festival. Tolminski župan Alen Červ je izrazil veselje, da so v Posočju tudi dogodki, ki naravnih danosti ne uporabljajo le kot kuliso. Ta tekaški dogodek je skladen s strategijo razvoja turizma v Posočju, je povedala v. d. direktorice Zavoda za turizem Dolina Soče Erika Kašca Špolad.

Po besedah tolminskega župana si v prihodnje želijo vse Posočje povezati tako s pohodniškimi potmi kot kolesarskimi stezami. Cilj pa je, da bi večina obiskovalcev v dolino prišla z javnim prevozom.

bdo/pv/bdo
© STA, 2024