Poklukar danes z italijanskim in hrvaškim kolegom o migracijah in mejnem nadzoru

Gorica/Nova Gorica, 18. junija - Notranji minister Boštjan Poklukar se bo v Gorici danes udeležil srečanja notranjih ministrov Italije, Slovenije in Hrvaške, ki ga tokrat gosti italijanski kolega Matteo Piantedosi. Govorili bodo o sodelovanju pri preprečevanju nezakonitih migracij in o nadzoru na mejah.

Buzet, Hrvaška Skupna novinarska konferenca ministrov za notranje zadeve Hrvaške, Italije in Slovenije, Davorja Božinovića, Mattea Piantedosija in Boštjana Poklukarja. Foto: Boštjan Podlogar/STA Arhiv STA

Buzet, Hrvaška
Skupna novinarska konferenca ministrov za notranje zadeve Hrvaške, Italije in Slovenije, Davorja Božinovića, Mattea Piantedosija in Boštjana Poklukarja.
Foto: Boštjan Podlogar/STA
Arhiv STA

Tema pogovorov bodo tudi tristranske mešane policijske patrulje, ki bi pomagale pri nadzoru zunanje schengenske meje na Hrvaškem.

Pogovorom trojice ministrov bo sledilo še srečanje Poklukarja s Piantedosijem na slovenski strani meje, v ospredju katerega bo krepitev odnosov med ministrstvoma in policijama obeh držav.

Ministra se bosta najprej sešla v Novi Gorici, kasneje pa obiskala še italijansko kostnico nad Kobaridom, kjer bosta položila venec padlim vojakom iz prve svetovne vojne in si ogledala muzej v Kobaridu.

sg/mc
© STA, 2024