Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenska nogometna reprezentanca bo ob 18. uri v Stuttgartu začela nastope na svojem drugem evropskem prvenstvu v zgodovini. Tokrat se bo za uvod pomerila z Dansko. Slovenija se je z Dansko srečala šestkrat doslej in pri tem iztržila le en remi. Tudi zato je rahel favorit na stavnicah rdeče-bela ekipa s severa Evrope, ki je tudi višje na lestvici Mednarodne nogometne zveze, zaseda 21. mesto, Slovenija je 57.

SZEGED - Slovenski kajakašici Anja Osterman in Mia Medved sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu na 500 m zasedli šesto mesto. Za zmagovalkama, Dankama Emmo Jorgensen in Fredrerikke Matthiesen, sta zaostali 3,564 sekunde.

VELES - Nejc Žnidarčič je na prvi tekmi svetovnega pokala v spustu na divjih vodah v Velesu v Severni Makedonija zmagal v sprintu na divjih vodah. Edini slovenski predstavnik na sobotni tekmi je najbližjega zasledovalca, Francoza Titouana Doreaua, ugnal za 19 stotink.

EDMONTON - Hokejisti Edmonton Oilers so na četrti tekmi finala severnoameriške lige NHL doma z 8:1 nadigrali Florido Panthers ter znižali izid v zmagah na 1:3. Do osvojitve Stanlyjevega pokala tekmece iz Floride še vedno loči le še ena zmaga. Connor McDavid je dosegel gol, prvega v tej finalni seriji, in tri podaje, ter je po številu asistenc v končnici ene sezone presegel rekord legendarnega Wayna Gretzkyja. Ta jih je imel v sezoni 1987/88 31, McDavid ima sedaj eno več.

HERTOGENBOSCH - Druga nosilka teniškega turnirja WTA v nizozemskem Hertogenboschu Ljudmila Samsonova se je uvrstila v finale, potem ko je druga nosilka iz Rusije v odločilnem tretjem nizu polfinala zmagala proti tretji nosilki in rojakinji Jekaterini Aleksandrovi s 6:1. Njuno sobotno srečanje je prekinil dež. Samsonova je dobila prvi niz s 6:3, nato pa je v drugi niz pred prekinitvijo pripadel Aleksandrovi s 7:6 (1).

NEW YORK - Bryson DeChambeau je s petimi "birdiji" na 10 luknjah prevzel vodstvo po tretjem dnevu 124. odprtega prvenstva ZDA v golfu. V Pinehurstu je na tretjem majorju sezone po 54 luknjah ostalo samo osem igralcev pod parom igrišča. Bryson DeChambeau je pri 203 udarcih. S tremi več (206) mu sledijo rojak Patrick Cantlay, Matthieu Pavon, ki poskuša postati prvi Francoz z zmago na majorju po letu 1907, in Rory McIlroy iz Severne Irske.

jz/lr/jz
© STA, 2024