Na paradi ob kraljevem rojstnem dnevu v Londonu tudi princesa Kate

London, 15. junija - V Londonu se danes odvija tradicionalna parada v počastitev rojstnega dne kralja Karla III. Veliko oči je ob tej priložnosti usmerjenih v princeso Kate, ki se je ob tej priložnosti danes v javnosti pojavila prvič po diagnozi raka v začetku leta.

Velika Britanija, London.
Britanska valižanska princesa, princ George, princesa Charlotte in princ Louis prispejo na parado v središču Londona, kjer kralj Karel III. praznuje svoj uradni rojstni dan.
Foto: dpa/STA

Vojaška povorka je pri Buckinghamski palači krenila po bližnjih ulicah, kjer je kralj Karel III. pregledal vojaške čete. Letos je to za razliko od predhodnega leta opravil kar iz kočije in ne iz sedla. Pridružila se mu je njegova soproga Camilla. Njegov najstarejši sin in prestolonaslednik William je sodeloval na konju in v vojaški uniformi.

V Londonu dogodek spremlja več tisoč ljudi, med njimi premier Rishi Sunak. Ob podpornikih monarhije in navdušencih nad kraljevo družino so se zbrali tudi protestniki iz vrst proti monarhiji usmerjene skupine Republika. Dogajanje spremlja okrepljena varnost.

spo/rpe/spo
© STA, 2024