Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 14. junija - Danes bo delno jasno, nizka oblačnost po nekaterih nižinah se bo dopoldne postopno razkrojila. Popoldne se bo oblačnost od zahoda nekoliko povečala. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo sprva precej jasno, le v zahodnih krajih bo več oblačnosti. Čez dan bo delno jasno, v hribovitih krajih na zahodu bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe in tudi kakšna nevihta. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na nedeljo bodo v severnih krajih še možne posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. V nedeljo bo deloma sončno, zjutraj in dopoldne bo v severni in severovzhodni Sloveniji zmerno oblačno. V severni polovici ni izključena kakšna ploha. V ponedeljek bo večinoma sončno. Vsak dan bo topleje.

Vremenska slika: Nad severno Sredozemlje in vzhodne Alpe se je razširilo plitvo območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnim vetrom nad naše kraje doteka bolj suh in toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno z nekaj jutranje megle. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Popoldne bo več spremenljive oblačnosti. V alpskem svetu Furlanije-Julijske krajine bo popoldne možna kakšna ploha. V soboto bo delno jasno, več oblačnosti bo v Alpah. Popoldne in zvečer se bodo v krajih zahodno in severno od nas pojavljale posamezne plohe in nevihte, ki se bodo lahko nadaljevale tudi v noč.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje ugoden in spodbuden. V soboto se bo vremenska obremenitev prehodno nekoliko povečala.

mva/mva
© STA, 2024