Voditelji na vrhu G7 podprli ameriški predlog za premirje v Gazi

Brindisi, 13. junija - Voditelji, ki se udeležujejo vrha G7 na jugu Italije, so danes podprli predlog za premirje v Gazi, ki ga je maja predstavil ameriški predsednik Joe Biden. Kot je dejal nemški kancler Olaf Scholz, je zdaj pomembno, da ga vpletene strani uresničijo.

Italija, Bari. Vrh G7 v Italiji. Foto: Xinhua/STA Arhiv Xinhua/STA

Italija, Bari.
Vrh G7 v Italiji.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Italija, Bari. Vrh G7 v Italiji. Nemški kancler Olaf Scholz, kanadski premier Justin Trudeau, francoski predsednik Emmanuel Macron, italijanska predsednica vlade Giorgia Meloni, ameriški predsednik Joe Biden, japonski premier Fumio Kishida in britanski predsednik vlade Rishi Sunak. Foto: dpa/STA

Italija, Bari.
Vrh G7 v Italiji.
Nemški kancler Olaf Scholz, kanadski premier Justin Trudeau, francoski predsednik Emmanuel Macron, italijanska predsednica vlade Giorgia Meloni, ameriški predsednik Joe Biden, japonski premier Fumio Kishida in britanski predsednik vlade Rishi Sunak.
Foto: dpa/STA

Zato pozivamo zlasti Hamas, naj da potrebno soglasje, da bo to zdaj lahko delovalo, je poudaril Scholz. Podporo predlogu za premirje sta izrazili tudi gostiteljica vrha, italijanska premierka Giorgia Meloni, in predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Pripravljeni smo odigrati svojo vlogo s hitrimi in učinkovitimi ukrepi za obnovo in rekonstrukcijo, ki bodo pripeljali do rešitve v obliki dveh držav, je dejala von der Leyen.

msc/set/msc
© STA, 2024