Poletna muzejska noč odpira tudi vrata mariborskih kulturnih institucij

Maribor, 13. junija - Na sobotno Poletno muzejsko noč bodo široko odprle vrata tudi mariborske kulturne institucije. Poleg odprtja do polnoči in brezplačnega vstopa na razstave pripravljajo tudi koncerte, delavnice in druge dogodke. Prvič sodeluje Lutkovni muzej Maribor, med drugim pa jo bosta gostila tudi mariborska Kadetnica in botanični vrt.

Maribor. Skupna novinarska konferenca mariborskih kulturnih institucij s predstavitvijo programa Poletne muzejske noči. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Skupna novinarska konferenca mariborskih kulturnih institucij s predstavitvijo programa Poletne muzejske noči.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Skupna novinarska konferenca mariborskih kulturnih institucij s predstavitvijo programa Poletne muzejske noči. Pokrajinski muzej Maribor. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Skupna novinarska konferenca mariborskih kulturnih institucij s predstavitvijo programa Poletne muzejske noči.
Pokrajinski muzej Maribor.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Poletna muzejska noč, ki poteka pod okriljem Skupnosti muzejev Slovenije, je promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, ki ob tej priložnosti od 18. ure do polnoči brezplačno odprejo vrata obiskovalkam in obiskovalcem.

Kot je na današnji predstavitvi programa v Mariboru povedala direktorica Pokrajinskega muzeja Maribor Mirjana Koren, je pobuda dobra priložnost za povezovanje institucij ter širjenje njihovega občinstva.

ase/kb
© STA, 2024