Na konferenci v Mariboru tudi o umetni inteligenci v zdravstveni negi

Maribor, 13. junija - Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru danes prireja 12. Mednarodno znanstveno konferenco Raziskovanje in izobraževanje v zdravstveni negi, na kateri med drugim govorijo o varni uporabi umetne inteligence v zdravstveni negi.

Maribor. Odprtje mednarodne znanstvene konference o raziskovanju in izobraževanju v zdravstveni negi, ki jo organizira Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru. Laura-Maria Peltonen z Univerze v Turkuju. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Odprtje mednarodne znanstvene konference o raziskovanju in izobraževanju v zdravstveni negi, ki jo organizira Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.
Laura-Maria Peltonen z Univerze v Turkuju.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor. Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru. Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor.
Fakulteta za zdravstvene vede Univerze v Mariboru.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Laura-Maria Peltonen z Univerze v Turkuju je pojasnila, da je tehnologije umetne inteligence mogoče uporabiti na različnih področjih in tako olajšati delo v zdravstveni negi, med drugim pri administraciji, zbiranju podatkov, predvidevanju tveganj in bolj individualiziranem načrtovanju nege. A je treba razmišljati tudi o morebitnih tveganjih in zato vzpostaviti ustrezno podporo za varno in učinkovito uporabo takšnih orodij.

Namen konference je predstaviti napredek na področju raziskovanja in izobraževanja v zdravstveni negi v slovenskem in mednarodnem prostoru.

ase/apo
© STA, 2024