Vreme: Zvečer se bo ponekod prehodno delno zjasnilo

Ljubljana, 11. junija - Ponoči bo na zahodu Slovenije znova pričelo deževati. Dež se bo proti jutru razširil nad večji del države, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in ob morju tudi posameznimi nevihtami. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 14 do 19, na Primorskem okoli 23 stopinj Celzija.

Obeti: v četrtek bo še nestanovitno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. V petek bo po svežem in ponekod meglenem jutru čez dan večinoma sončno in spet topleje. V soboto bo večinoma sončno, več oblačnosti bo hribovitem svetu zahodne Slovenije.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. Od severovzhoda priteka v spodnjih plasteh ozračja k nam vlažen in nekoliko hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo nestanovitno vreme z občasnimi padavinami, predvsem v bližini morja tudi nevihtami.

lam/lam
© STA, 2024