Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 11. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LEIPZIG - Slovenski nogometni as Benjamin Šeško se je po poročanju dobro obveščenega novinarja Fabrizia Romana in nemškega dela medijske hiše Sky odločil ostati v Leipzigu. Z dosedanjim nemškim klubom se je dogovoril tudi za novo pogodbo z izboljšanimi pogoji. Šeško bo tako vsaj še eno sezono ostal pri Leipzigu.

AIGLE - Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar še naprej zanesljivo vodi na lestvici Mednarodne kolesarske zveze. Znova je v deseterici Primož Roglič. Slovenski zvezdnik je nazadnje slavil na kriteriju po Dofineji in se povzpel na osmo mesto. Pogačar je na vrhu lestvice že 142 tednov zapovrstjo, skupaj pa 152. Slovenija pa je po Rogličevi zaslugi napredovala s tretjega na drugo mesto.

RIM - Anita Horvat je na evropskem prvenstvu v atletiki v Rimu v polfinalu teka na 800 m s časom 2:04,30 dosegla skupno 16. izid. S tem je bronasta na lanskem dvoranskem EP ostala brez finala.

LJUBLJANA - Na svetovni jakostni odbojkarski lestvici prvo mesto še naprej zaseda Poljska s 410,36 točkami, druga je Italija s 369,30 točkami, tretja pa Japonska s 348,41 točkami. Slovenija je po sedmih zmagah in enem porazu v ligi narodov trenutno šesta s 335,03 točkami, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

SUNRISE - Hokejisti Florida Panthers so povedli z 2:0 v zmagah v velikem finalu končnice severnoameriške lige NHL. Floridčani so zmagali tudi na drugi tekmi serije, v kateri se igra na štiri dobljene tekme. Na domačem ledu so izzivalce za Stanleyjev pokal iz Kanade, Edmonton Oilers, premagali s 4:1. Naslednji dve tekmi finala bosta v Edmontonu.

alz/jz/am/alz
© STA, 2024