Vreme: Ponoči bo pretežno oblačno, krajevne padavine z nevihtami in nalivi bodo zajele vso Slovenijo

Ljubljana, 10. junija - Zvečer bo sprva še spremenljivo s posameznimi plohami in nevihtami. Ponoči bodo krajevne padavine z nevihtami zajele večji del države. Vmes bodo tudi nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo oblačno s pogostimi padavinami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

Opozorilo: Od danes zvečer do torka sredi dneva bodo po Sloveniji nastajali krajevno močni nalivi. Ob tem je možen porast hudourniških vodotokov.

Obeti: V sredo bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Tudi v četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodni Sloveniji bodo še nastale posamezne plohe.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in severnim Jadranom je plitvo ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla Slovenijo in se bo ponoči počasi pomikala preko naših krajev. K nam z jugozahodnim vetrom doteka vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči in v torek bo nestanovitno s pogostimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

lam/lam
© STA, 2024