Vreme: Delno jasno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte

Ljubljana, 8. junija - Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v severni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 25 do 30 stopinj Celzija.

Obeti: V noči na ponedeljek se bodo od zahoda začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo v ponedeljek zajele večji del Slovenije. V torek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami, kar bo prineslo osvežitev.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in večjim delom Sredozemlja je šibko območje visokega tlaka. Nad srednjo Evropo in Alpami se zadržuje vremenska fronta. V višinah k nam z zahodnimi vetrovi doteka dokaj topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo razmeroma sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem na območju Alp nastajale krajevne plohe in nevihte. V nedeljo bo delno sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, ob severnem Jadranu jugo.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden. V nedeljo čez dan se bo vremenska obremenitev postopno krepila.

lam/lam
© STA, 2024