Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. junija - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BOSTON - Luka Dončić je na predvečer svojega prvega nastopa v finalu košarkarske lige NBA novinarjem dejal, da bo igral za Slovenijo v kvalifikacijah za letošnje olimpijske igre v Parizu vendar, če ne bo težav s kolenom. Slovenija bo igrala na kvalifikacijskem turnirju, ki se začne 2. julija v Grčiji, nasprotniki pa so poleg Grčije še Hrvaška, Egipt, Nova Zelandija in Dominikanska republika.

BLED - Slovensko veslanje se po 12 sušnih letih vrača na olimpijske igre. Na veslaški zvezi Slovenije so potrdili, da bo v Parizu poleti v enojcu nastopil Isak Ivan Žvegelj.

MÜNCHEN - Obetavna slovenska strelka Manja Slak je na tekmi svetovnega pokala v Münchnu zasedla šesto mesto v disciplini zračna pištola 10 metrov. Komaj 18-letna Gorenjka je v finalu osmih najboljših strelk iz kvalifikacijskega dela zadela 157,8 kroga. V današnjem finalu je bila najbolj natančna Srbkinja Zorana Arunović.

Manja Slak, sicer nosilka srebrne kolajne v mladinski konkurenci v tej disciplini z letošnjega evropskega prvenstva v zračnem orožju v madžarskem Györu, je zelo dobro predstavo prikazala že v sredo, ko si je v kvalifikacijskem delu s 586 krogi zagotovila finalni nastop. Svojo dobro predstavo je oplemenitila v današnjem finalu in dosegla svojo najboljšo uvrstitev v članski konkurenci za svetovni pokal.

Njen reprezentančni kolega Sašo Stojak je v tej disciplini zasedel 95. mesto (558).

V petek bo na veliko sceno stopila Živa Dvoršak, pred trikratno olimpijko iz Londona 2012, Ria de Janeira 2016 in Tokia 2021 je kvalifikacijska tekma v disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov. Urška Kuharič in Urška Hrašovec se prek eliminacij nista prebili na kvalifikacijsko tekmo.
-------------------->

LONDON - James Maddison ne bo nosil angleškega dresa na evropskem prvenstvu v nogometu, ki se bo čez dober teden dni začelo v Nemčiji. Triintridesetletni vezni nogometaš Tottenhama je prvi s spiska 33 nogometašev, ki ga je selektor Gareth Southgate črtal s seznama. Ostali bodo bržkone znani v soboto, saj Anglijo generalka za EP čaka v petek na Wembleyju, kjer bo gostovala Islandija. Anglija na EP igra v predtekmovalni skupini C s Slovenijo, v njej pa sta še Danska in Srbija.

PARIZ - Polfinalist odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu je tudi Alexander Zverev. Nemec je v sredo pozno zvečer ugnal Avstralca Alexa de Minaura s 6:4, 7:6 (5), 6:4 ter se prvi lovoriki na turnirjih za grand slam približal na morebitni dve zmagi. Olimpijski prvak se bo v petek za preboj v finale pomeril z Norvežanom Casperjem Ruudom.

LJUBLJANA - Ameriška alpska smučarka Lila Lapanja bo v novi sezoni lahko nastopala za Slovenijo, na spletnih straneh poroča Sportklub. Dovoljenje za prestop 29-letna smučarke v slovenske vrste je vodstvo Mednarodne smučarske zveze potrdilo ob robu kongresa, ki te dni poteka v Reykjaviku.

ag/rp/ad/ag
© STA, 2024