Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 31. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MINNEAPOLIS - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je z Dallas Mavericks uvrstil v veliki finale severnoameriške lige NBA. Dallas je na peti tekmi konferenčnega finala na zahodu s 124:103 premagal Minnesoto Timberwolves in si s 4:1 v zmagah zagotovil finalni nastop proti Boston Celtics. Dončić je v 36 minutah in 35 sekundah na parketu dosegel 36 točk in ob tem dodal še deset skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi. Iz igre je zadel 14 od 22 metov.

AUGSBURG - Vsi slovenski kanuisti in kanuistke so se na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v nemškem Augsburgu uvrstili v jutrišnji polfinale. Najboljši dosežek je pripadel Luki Božiču, ki je kvalifikacije sklenil na drugem mestu. V polfinalu bosta nastopila tudi Benjamin Savšek in Žiga Lin Hočevar. V ženski konkurenci je bila najboljša od Slovenk Eva Alina Hočevar, finale si bosta skušali priboriti tudi Alja Kozorog in Lea Novak.

LANCASTER - Slovenska golfistka Pia Babnik po prvem dnevu drugega majorja sezone na odprtem prvenstvu ZDA zaseda visoko peto mesto. Dvajsetletna Ljubljančanka je v Lancastru v zvezni državi Pensilvaniji zmogla 70 udarcev za par igrišča. Za vodilno Japonko Juko Saso zaostaja za dva udarca.

NEW YORK - Hokejisti Floride Panthers so le še zmago oddaljeni od finala končnice severnoameriške lige NHL. Na peti tekmi finala vzhodne konference so namreč s 3:2 premagali New York Rangers in povedli v seriji s 3:2.

alz/am/alz
© STA, 2024