Na newyorškem sodnem procesu proti Trumpu danes sklepna nagovora obrambe in tožilstva

New York, 28. maja - Odvetnik bivšega predsednika ZDA je danes v sklepnem nagovoru poroti na sodnem procesu zaradi ponarejanja poslovnih listin zatrdil, da je Donald Trump nedolžen in ga morajo oprostiti vseh 34 točk obtožnice. Kasneje je tožilstvo zahtevalo obsodbo, poročajo ameriški mediji.

ZDA, New York.
Bivši ameriški predsednik Donald Trump pred sodiščem v New Yorku, kjer proti njemu poteka sodni proces v civilni tožbi newyorške pravosodne ministrice Letitie James zaradi poslovnih prevar.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Odvetnik Todd Blanche se je osredotočil na ključno pričo - nekdanjega Trumpovega odvetnika Michaela Cohena, ki ga je ponovno opredelil kot lažnivca.

Trump je obtožen, da je Cohenu vrnil denar, ki ga je ta nakazal pornografski igralki Stormy Daniels za molk o spolnem odnosu pred volitvami 2016. Cohen je plačal 130.000 dolarjev, Trump pa mu je to vrnil z obrestmi in prikazal kot plačilo za odvetniške storitve, trdi tožilstvo.

Trumpu v primeru obsodbe grozi zaporna kazen do štirih let. Sodnik Juan Merchan je po sklepnih nagovorih porotnikom dal navodila za odločanje.

rp/mc/mc
© STA, 2024