Vreme: Oblačno s krajevnimi padavinami

Ljubljana, 28. maja - Dopoldne se bo povsod pooblačilo. Pojavljati se bodo začele krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Popoldne bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem in v jugovzhodni Sloveniji do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele. V sredo zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Tudi v petek bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Vremenska slika: Oslabljena vremenska fronta se počasi pomika čez Slovenijo. Nad naše kraje se ob šibkih vetrovih zadržuje vlažna in nestabilna zračna masa.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo pooblačilo, krajevne plohe in nevihte bodo zajele večino sosednjih pokrajin. V sredo se bo delno razjasnilo, v krajih severno in zahodno od nas že zjutraj. Popoldne kje v Alpah ni izključena kakšna ploha ali nevihta.

Biovreme: Danes se bo vremenska obremenitev prehodno povečala, v sredo pa bo vpliv vremena na počutje znova ugoden.

mva/mva
© STA, 2024