Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. maja - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

MINNEAPOLIS - Košarkarji Dallas Mavericks so v drugi tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NBA s 109:108 premagali Minnesoto Timberwolves. Mavs so slavili še drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Junak večera je bil slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je ob trojnem dvojčku Dallasu tudi zagotovil zmago tri sekunde pred koncem.

NEW YORK - Hokejisti New York Rangers so sinoči v drugi tekmi finala vzhodne konference severnoameriške lige NHL po podaljšku premagali Florido Panthers z 2:1 in v seriji na štiri zmage izenačili na 1:1. Odločilni gol za New York je v podaljšku dosegel Barclay Goodrow.

GELSENKIRCHEN - Tim Toplak je v borbah do 69 kg na članskem evropskem prvenstvu v Gelsenkirchnu v Nemčiji osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak v ju-jitsuju, so sporočili iz krovne slovenske zveze.

BARCELONA - Španski motociklist Aleix Espargaro (Aprilia) je dobil kvalifikacije v elitnem razredu motoGP pred nedeljsko veliko nagrado Katalonije v Barceloni. Španec je bil za vsega 0,031 sekunde hitrejši od branilca naslova, Italijana Francesca Bagnaie (Ducati), tretji je bil Južnoafričan Brad Binder (KTM/+ 0,144).

nem/nem
© STA, 2024