Tim Toplak evropski prvak v ju-jitsu

Gelsenkirchen, 25. maja - Tim Toplak je v borbah do 69 kg na članskem evropskem prvenstvu v Gelsenkirchnu v Nemčiji osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak v ju-jitsuju, so sporočili iz krovne slovenske zveze.

Nemčija, Gelsenkirchen.
Tim Toplak je v borbah do 69 kg na članskem evropskem prvenstvu v Gelsenkirchnu v Nemčiji osvojil zlato medaljo in postal evropski prvak v ju-jitsuju.
Foto: DJVV

Toplaku je žreb v prvi borbi namenil Danca Lunda Jacoba Mejborna, ki ga je Slovenec suvereno premagal s 50:0. V drugi je s 14:13 premagal Aleksa Radulovića iz Črne gore, v tretji pa Francoza Bena Alija Farido s 16:13 in se prebil v finale.

V dvoboju z izkušenim Dancem Jesperjem Kilbagom je bilo do konca izenačeno. V odločilnih sekundah je bil Toplak v zaostanku, a je izvedel kombinacijo popolnega meta za ippon, zatem pa nasprotnika podredil v končni prijem.

Toplak je z zmago utrdil svoj položaj na svetovni lestvici, kjer je bil pred EP drugi, in kvalifikacijski položaj za svetovne igre 2025, kjer je v svoji kategoriji na prvem mestu.

nem/nem
© STA, 2024